Ki az az Ant-Man?

2015. július 21. - Mikro

Hogy miért nyúl egy kevésbé ismert karakterhez a Marvel Studio, az érdekes kérdés. A legtöbb és ismertebb karakterük filmen, sorozaton már debütált vagy készülőben van, vagy jogi, forgalmazási okok miatt egy helyben ácsorog. Logikus persze, hogy hozzányúlnak egy olyan karakterhez, amivel azt tesznek, amit akarnak. Az már egy újabb kérdés, hogy miért engedik nehezen ki a kreatív szabadságot a kezükből.

Az Ant-Man film már a forgatás alatt gellert kapott, mikor a stúdió és a rendező, Edgar Wright (Scott Pilgrim vs. the World, Shaun of the Dead) összekülönböztek, és Peyton Reed (egy csomó, számomra ismeretlen film) került a helyére. Hogy ez jó döntés volt vagy sem, az majd csak a film bemutatása után derül ki, mindenesetre nem jó jel, főleg abból a szempontból, hogy egy kevésbé ismert karakter kerül a vászonra. Egy fickó, aki hangya méretűre zsugorodik, és beszél a hangyákkal? Mi van? Rendben, az alapkoncepció eléggé hülyén hangzik, de a képregény olvasók számára nem is annyira ismeretlen ez a szuperhős.

Az 1962-ben debütált Hank Pym, a Marvel univerzumának egyik briliáns koponyája, elismert tudós, a Bosszúállók csapat alapító tagja. Többek között ő szabadítja a világra az Ultron nevű robotot, aki sok kellemetlenséget okoz a szuperhősöknek, és párszor a haldoklás szélére kerül miatta a föld, ám a filmes univerzumban mindezt Tony Starkra, a Vasemberre hárítják, a fene se tudja miért (lásd Ultron kora című film). A képregényben Hanky Pym feltalálja a sisakot, aminek segítségével hangya méretűvé tud zsugorodni, és képes kommunikálni különböző bogarakkal, rovarokkal. Később asszisztensét és feleségét is bevonja a buliba, így lesz Jane Van Dyne a Darázs (angolul Wasp), akivel később elválnak, és egy ponton az idegösszeomlást szenvedő Pym bántalmazza is. Pym később több álnevet és formát is ölt, mint Goliath vagy Giant-Man, Yellowjacket, és nem csak zsugorodik, de egyenesen óriás méreteket ölt. A filmben mégsem Pym (akit Michael Douglas játszik) fogja hordani a szuperhős gúnyát, hanem a Paul Rudd által alakított Scott Lang. Scott egy tolvaj, aki ellopja a ruhát, miután Pym szögre akasztja, hogy segítsen a szívbeteg lányán, de később szuperhősi pozícióba lép és Bosszúállók tag is lesz. Ami érdekes lehet, hogy a filmben Yellowjacket egy Darren Cross nevű fickó lesz, aki az eredeti képregényben is Ant-Man ellenfele, ám ott sosem viseli a Yellowjacket kosztümöt. Yellowjacket ugye a képregény lapjain Hank Pym egyik személyisége, később egy Rita DeMara nevű nő viseli a nevet, aki a rosszak táborát gyarapítja.

Azt nehéz megállapítani, hogy milyen minőségű filmet kapunk, még a (számomra) nagyon középszerű előzetes után is. Az már tudható, hogy a Marvel tovább gondolja a karakter fonalát, hisz filmes univerzumban Hank Pym nem alapító tagja az Bosszúállóknak, ahogy Scott Lang sem, ám utóbbi az előzetes hírek szerint már feltűnik majd a Captain America, Civil War (várhatóan az Amerika Kapitány – Polgárháború címet adják neki) alcímű folytatásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://akritizator.blog.hu/api/trackback/id/tr177575924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2015.07.22. 14:42:23

"miért nyúl egy kevésbé ismert karakterhez a Marvel Studio"

Mert az ismertek már elfogytak.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.07.22. 15:29:18

@Androsz: alapvetés rossz.

nem kevésbé ismert, ugyan olyan avenger, mint thor, vagy amkap.

Katz Dávid · http://zsido.hu 2015.07.22. 15:30:05

Ha figyelmesen megnézitek az Age of Ultron filmet, abban szépen lefektetik Captain America - Tony konfliktust, ami majd a Civil War egyik fő mozgatórugója lesz. Az egyik casus bellinek pont kapóra jött, hogy Stark csinálja meg Ultront.

Grifter 2015.07.22. 15:30:44

Az Androsz által leírtakat kicsit pontosítanám: Fasznak akarsz szakérteni, ha a legalapvetőbb dolgokkal se vagy tisztában? :)

Grifter 2015.07.22. 15:32:09

@doggfather: Mármint a te kis álomvilágodban. Hány Avengers képregényt is olvastál az elmúlt 30 évből?

A sok szakértő :D

Bagórágó 2015.07.22. 17:44:36

@Grifter: Szerintem egyszerűen csak összekeverték Fullánk/Góliáttal, aki tényleg ősrégi tag volt a Bosszú Angyalaiban és hasonló képességekkel bírt mint a Hangya. (illetve hát az ő - azaz Fullánk - nevéhez fűződő Pym részecskékkel érte el a méretnövekedést)

Grifter 2015.07.22. 17:46:16

@pefcs: Mármint összekeverték két másik taggal? Ettől még nem lesz több értelme, csak még szánalmasabb :)

Bagórágó 2015.07.22. 17:49:01

@pefcs: Persze hülye vagyok, mert az első Hangya is Herry Pym volt... Akkor viszont ezek szerint róla szól a film / nem láttam. Akkor az állítás helyénvaló, tényleg alap Bosszú angyala a Hangya.

Bagórágó 2015.07.22. 17:50:36

@Grifter: Nem, közben én kevertem össze, mert egy idő után a Hangya szerepét Scott Edward Harris Lang veszi át, Pym technológiáját felhasználva.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2015.07.22. 19:59:23

@doggfather: "nem kevésbé ismert, ugyan olyan avenger, mint thor, vagy amkap"

Idézem a poszt nyitómondatát: "Hogy miért nyúl egy kevésbé ismert karakterhez a Marvel Studio..."

Mikro szerint kevésbé.

@Grifter: "Fasznak akarsz szakérteni, ha a legalapvetőbb dolgokkal se vagy tisztában?"

Idézem a poszt második mondatát: "A legtöbb és ismertebb karakterük filmen, sorozaton már debütált vagy készülőben van..."

Én csak elolvastam, ami le van írva. Ezután a többi játsszátok le ti egymással.

A kérdés nyilván nem az, hogy miért egy KEVÉSBÉ ismert karakterhez nyúl a Marvel - a választ kapásból megadtam -, hanem hogy egy kevésbé ismerthez minek nyúl. Hát mert addig facsarják, amíg leve van, még ha kicsit savanyú is már. Ha pénzt keresnek vele, mert a sok fan pénzt ad érte, addig miért ne tennék? Kapitalizmus van, a pénz beszél, legfeljebb majd nem a filmművészet remekműveiként fognak rájuk visszaemlékezni. Bár ki tudja, lehet, hogy a soron következő generáció már csak képregényeket tud elolvasni.

Egyébként van olyan szuperhősös film, ami nekem is tetszett. A dömping az, ami kicsit nevetségessé teszi. Bár ki tudja, lehet, hogy a soron következő generáció már a filmművészet új, letisztult, végre magára talált korszakaként fogja ezt az irányzatot üdvözölni.

Mikro 2015.07.22. 20:01:25

@doggfather: Lényegében lehet, hogy nem kevésbé ismert, csak rosszabb a marketingje. Legalábbis én így figyeltem meg, de lehet tévedek benne :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.07.22. 20:21:28

@Grifter: khm, secret invasion...

Egyébként annyit, mint te lehet olvastam, sőt még az is lehet kcisit többet...

Grifter 2015.07.23. 13:07:16

@doggfather: Kemény vagy cucu malac. A blogodat gondolom te se látogatod, azért nem tűnt még fel, hányan kíváncsiak a szakértelmedre ;)
De csak így tovább, toljad erőből, a tudatlanságukra büszke emberek mindig mosolyt csalnak az arcomra.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.07.24. 21:22:17

@Grifter: azon kívül, hogy lehülyéztél kétszer igen stílusosan még nem indokoltad meg, hogy miért nincs igazam, mikor megkérdőjelezem azt a kijelentést, hogy "kevésbé ismert".

Kedvelt, ismert karakter volt mikor kitalálták az avengerst.

Aztán volt olyan fontos, hogy mikor "reformálták, fiatalították" őket (ultimates) akkor is kezdő csapattag legyen.

Ha megindoklod, még az is lehet, hogy meggyőzöl az igazadról, de csak azzal, hogy alpári stílusban ideböfögsz valami fél mondatokat nem lesz igazad ne haragudj.

Grifter 2015.07.24. 21:27:37

@doggfather: Kiscsillag, ha megmutatod hol hülyéztelek le, ráadásul 2×...

Játsszál szépen a saját szinteden, jobb lesz úgy mindenkinek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.07.25. 19:54:54

@Grifter: látom, csak ez az otthonról hozott stílus megy, akkor én el is köszönök.

Még annyit, hogy ismét csak terelni, meg leereszkedő stílusban böfögni sikerült, de indokolni nem.

Grifter 2015.07.25. 23:14:11

@doggfather: Velem kár próbálkoznod, a tudásod meg kicsit sem lesz több (a kevésnél) ettől a rossz dumától.
süti beállítások módosítása