Flash vs Arrow: Ki nyerne?

2014. december 05. - J103Baronski

Az Arrow, itthon Zöld Íjász 2012-ben került a tévéképernyőre. 2013-ban felbukkant benne Barry Allen, és idén el is indult a Flash sorozat. Kettejük crossoverét már rég bejelentették, és végre el is érkeztünk a pillanathoz, melyet sokan vártak. Lássuk, hogyan teljesít a CW két DC-s sorozata, ha együtt dolgoznak!

flashvsarrowjpg-e14ea2-639x360_1_.jpg

A kooperáció a két sorozat között korántsem újkeletű. Barry Allen (Grant Gustin) az Arrow 2. évadában debütált, és Felicity (Emily Bett Rickards) is tiszteletét tette a Flash negyedik epizódjában. Mégis, ez az alkalom különleges. Két hős összeeresztése és együttműködése mindig hosszas vitákhoz vezet a képregényvilágban (pl. a 2016-os Batman v Superman), és ez most sem volt másképp. Míg a Batman v Supermanben értjük, hogy miért megy neki egymásnak a két hős, itt az előzményekből nem is derült ki, és mivel mindössze tíz percnél hosszabb részét nem képezi kettejük harca a két epizódos összeröffenésnek, ezért nem hiszem, hogy jogomban áll lespoilerezni, hogy mi ennek az oka.

Oliver Queen (Stephen Amell) Central Citybe utazik, hogy megoldjon egy ügyet, és ehhez betársul Flash, valamint a mögötte lévő csapat. Flash és a Zöld Íjász közösen száll szembe egy metahumannel (ahogy a sorozatban hívják a szuperképességekkel bíró embereket), akinek a képességét inkább nem lövöm el. A második részben pedig az első részben történt kisebb események hatására utazik Flash, Cisco (Carlos Valdes) és Caitlin (Danielle Panabaker) Starling Citybe, ahol ismét együtt az A.R.G.U.S. egyik renegát ex-ügynökével néznek szembe. Dióhéjban ennyi a két rész alapszituációja, s fognám is az alkalmat, hogy kiemeljek egy dolgot, ami egyszerre negatív és pozitív.

flash-vs-arrow-barry-allen-arrow.jpg

A két epizód között van összeköttetés, de nem olyan hatalmas. Úgy alakították ki őket, hogy gondoltak arra is: nem mindenki követi mindkét sorozatot vagy ha éppen utólag pótolja be, akkor ne zavarodjon bele, hogy most Flasht vagy Arrow-t nézzen. Ez teljes mértékben érthető, de csalódás is azok számára, akik egy hosszabb, két részen átívelő egységes cselekményt vártak. De minek koptatom a betűket? Ami az embereket érdekli, az a párharc.

Mondjuk úgy, hogy van. Nem volt teljesen fair így reklámozni ezt az eseményt, ettől eltekintve pont annyi ideig tart Barry és Oliver összecsapása, amennyi a történetből logikusan kihozható. Meglehetősen feszesre és jól megkomponáltra sikerült. Kiütközött, hogy a két hős között bár kardinális különbségek vannak, azért Olivert sem kell teljesen leírni. A crossover pozitívuma továbbá a mindkettő epizódra egyaránt jellemző nézeteltérések, egymás képességeinek kiegészítése és a két karakter egymáshoz való viszonyulása.

arrow-flash.jpg

A színészi játék marad a sorozatok színvonalán, a drámai részek ugyanúgy néha erőltetettek (és gyengék, ám legalább Diggle nem tart hegyi beszédet), de a lényeget úgy érzem sikerült elérnie a CW-nek. A két címszereplőhöz képest a többi karakter is meglepően sok helyet kap, és szembesít vele, hogy Starling City és Central City (és en bloc a két sorozat) között nagy hangulati különbségek vannak. Starling, ahogy az Arrow is, komolyabb, míg a Flash próbálja magát könnyedebben eladni (én utóbbit ezért jobban is preferálom). Arrow-Flash szűz nézőknek nyugodt szívvel nem ajánlanám, azoknak legyen ez kedvcsináló a sorozatokhoz. Összességében ezzel a kettőssel hamar elrepül az idő és szórakoztat. Ilyen témában és a sorozatokhoz mérten ennél több pedig nem is kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://akritizator.blog.hu/api/trackback/id/tr766959309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása