A Westworld a jövőbe költözik

Kezdett a Westworld 3. évadja

2020. március 22. - Ik4r0s

Közel két év pihenő után tért vissza a tévék képrenyőire a Westworld. A sorozat, ami rengeteg kérdést vet fel, és ami bravúrosan zavarja össze a nézőjét. Anno az első évadtól nem voltam elragadtatva, de a második szezont már jobban kedveltem. Csak úgy, mint sokan mások én is kíváncsi voltam, hogy hogyan folytatódik Doloresék kalandja a való világban. 

westworld_2.jpg

Üdítő látvány, hogy a korábban megszokott westernes környezet végre a múlté. Kicsit már unalmas is volt, hogy 20 részen keresztül ebben a világban kalandoztak a szereplőink. Ezúttal pedig ugrottunk egy nagyot és egy rendkívül futurisztikus 2058-ban találjuk magunkat. Doloresnek eddig sem titkolt célja volt, hogy a lehető legtöbb emberrel végezzen és ezt most sem adta fel. Míg a második évadban alaposan megkavartak minket a különböző idősíkok közötti ugrálással, addig a harmadik etapban eddig szó sincs hasonlóról. Ez remek döntés volt az alkotóktól, mert így sokkal követhetőbbé vált a sztori, és talán így azok is visszatérnek a szériához, akiknek az előző szezon keserű ízt hagyott a szájában. 

westworld_3.jpg

Az első rész érdekessége, hogy a korábbi négy főszereplőnk, Dolores, Bernard, Maeve és Charlotte is teljesen különböző helyszíneken kezd. Az első epizód főleg Doloresre fókuszál, akinek a szála számomra rendkívül kaotikusra sikerült. Teljesen in medias rész kezdődik a története és később sem tisztul ki a kép. A készítők látványosan nem tudnak vele mit kezdeni, ami azért is fájó, mert az előző szezonban is az ő történetszála volt a legfurcsább. Bízok benne, hogy ez később megoldódik és sokkal szervesebb részévé válik a karakter a sorozatnak.

Az epizódot egyértelműen Caleb karaktere mentette meg. Egy depressziós, háborús veterán, aki nem találja a helyét a világban. Minden mű körülötte, holott vágyik a valódira, ami végre kimozdítaná a komfortzónából, amiből csak az alkalmi alvilági munkák jelentenek számára kiutat. További érdekesség az új cég az Incite megjelenése, akik vélhetően istentelen mennyiségű adatot kezelnek, nehéz elvonatkoztatni ebben a tekintetben a Facebook-tól. Kicsit úgy képzeljétek el ezt a Los Angelest, mint ami jelenleg Pekingben működik, ugyanis itt is megfigyelik a lakosokat. És az alacsony pontszáma miatt Caleb sem kap neki tetsző munkát. 

westworld.jpeg

Így viszont duplán érdekes lesz a folytatás, mert míg Dolores mindkit meg akar gyilkolni, addig Caleb a rendszert akarja eltörölni. Ha így nézzük, akkor a céljaik közel azonosak. Az, hogy hogyan fognak együttműködni még rejtély, de minden bizonnyal egy sokkal követhetőbb és komolyabb tétekkel záruló szezon lesz a mostani. Ramin Djawadi ezúttal is hozza a kötelezőt, bár zenéje sokkal baljósabb hangzású, ami igazolja előbbi állításomat a lehetséges cselekményről. Kíváncsian várom, hogy mit hoznak ki még a sorozatból, mert ezzel a futurisztikus környezettel elég nagy ütőkártya van a készítők kezében. 

A bejegyzés trackback címe:

https://akritizator.blog.hu/api/trackback/id/tr1415544404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása