Oscarra várva

Bemutatjuk az Amerikai Filmakadémia idei jelöltjeit

2019. január 23. - zsutti

Egy hónap múlva nyakunkon a 91. Oscar gála és tegnap ismertették a jelöltek listáját. Véleményünk szerint meglehetősen egysíkú lett az idei merítés, van pár meglepetés, de nekünk magyaroknak csak a csalódás jutott: sajnos sem a Ruben Brandt, sem a Susotázs nem került be a potenciális díjazottak közé. Morzsoljunk el egy könnycseppet és nézzük meg az idei felhozatalt, amit az Amerikai Filmakadémia közel 8000 szavazója hozott össze.

the_oscars_91.jpg

Az idei gálát sem kerülték el a botrányok. Eddig csak az volt a legnagyobb hír, hogy Kevin Hart visszalépett a műsorvezetéstől, miután az internethuszárok kiakadtak sok évvel ezelőtti homofób tweetjein. Most az Akadémia állítólag a Bosszúállók sztárcsapatát próbálja befűzni, hogy rotációban oldják meg a műsorvezetést. A jelöltek bejelentése után viszont mérget vennék rá, hogy sokan megint felháborodnak a női rendezők alulreprezentáltságán, mivel nincs női rendező a jelöltek közt.

Sokan azon is kiakadtak, hogy a Fekete Párducot - ami egy tipikus blockbuster - a legjobb film kategóriában jelölték. A vészmadarak szerint ezzel egyenlőségjelet tesznek a kasszasikerre predesztinált tömegfilmek és az igazán kiváló alkotások közé, amelyek jellemzően kevesebb embert vonzanak a mozikba. Erre a vitára csak a jövő adhat választ, jelen cikk nem ezzel a céllal született.

A jelöltek listáját egy galéria formájában kívánjuk bemutatni, hogy ha valakit érdekel valamelyik alkotás, könnyebben beazonosíthatja, amikor szembe jön vele az utcán/interneten. Alább összegyűjtöttük azokat a kritikáinkat is, amelyeket az év során írtunk a jelölt alkotásokról. Addig is február 24-ét vésd be a naptáradba!

 Korábbi kritikáink:

Ralph lezúzza a netet

Bolti tolvajok

Pókember: Irány a Pókverzum

Bohém rapszódia

Első ember

Határeset

Barátom, Róbert gida

A Hihetetlen család 2.

Solo: egy Star Wars történet

Kutyák szigete

Bosszúállók: Végtelen háború

Fekete Párduc

Hang nélkül

Ready Player One

Ready Player One másodvélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://akritizator.blog.hu/api/trackback/id/tr9814583882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása