Az HBO GO karantén könnyítő kínálata - II.rész

2020. május 04. - Johnnykiwi42

Újabb listával próbálunk nagyra becsült olvasóink kedvében járni, hogy kicsit színesebbé tegyük a karantén napjait. Ezúttal is az HBO GO felületéről válogattunk, szokás szerint szubjektíven. Reméljük, sokan találtok majd a listáról kedvetekre valót, jó olvasást hozzá!khesz.jpg

A hátrahagyottak

Ha egy egyszerre érzelmes, izgalmas és elgondolkodtató sorozatra vágysz, A hátrahagyottak remek választás. A sorozat egy megmagyarázhatatlan esemény társadalmi és egyéni következményeit mutatja be, melynek során a népesség 2%-a eltűnik. Ennek minden hatását már-már szociológia és pszichológia tankönyvekbe illően ábrázolja a sorozat, ennek megfelelően nem könnyen fogyasztható, mégis érdemes tenni vele egy próbát, mert minden minőségi szempontból egyértelműen A kategóriás. 

Watchmen 

A Watchmen-univerzumban játszódó, de új történetet elmesélő sorozatot nyugodt szívvel ajánljuk azoknak, akik egy átlagostól eltérő képregény-alapú sorozattal akarják lekötni magukat a sok egy kaptafára készülő szuperhősös történet helyett. Merészsége miatt nem mindig könnyen fogyasztható, de remekül épít képregényes alapjaira, amihez saját komplex karakterekkel teli történetét és önálló stílusát is jól hozzá tudja illeszteni.

Légió

A Légió az előbb tárgyalt Watchmen-hez hasonlóan ismét nevezhető szuperhősös sorozatnak, de aki ez alapján próbálná bekategorizálni, azt óriási csalódás fogja érni. A sorozattörténelem legpszichedelikusabb élményei közé tartozik, amit a Legion nyújt, hiszen egy beteg elme nézőpontjából meséli el a történéseket. Ennek megfelelően a történetet követni nem egyszerű, de ennek ellenére érdekes feladat, és ha épp elveszik a néző a történettel kapcsolatos kérdések erdejében, akkor is kárpótolja ezen remekmű fantáziadús vizualitása, és az őrültebbnél őrültebb szerepekben lubickoló színészgárda. 

Orgyilkos osztály

Az Orgyilkos osztály egy olyan, igen különös iskola életébe enged bepillantást, ahová a nagy bűnöző dinasztiák küldhetik kedves kis lurkóikat, hogy belőlük is remek bűnöző válhasson. A hangulat az alaptörténetnek megfelelően egyedi, a fekete humor kedvelőit biztos kielégíti, és az akciókat is öröm lesz nézni. Bár nem tökéletes, de mindenképpen különleges, szórakoztató kis sorozat. 

deadly_class.jpg

Fargo

Talán annyit is elég lenne írni ajánlóként, hogy a Coen testvérek azonos című filmjén alapuló sorozat méltó az eredetihez. A kritikuskedvenc sorozatban minden megtalálható, amit az eredeti mű rajongói várhatnak: remek karakterek, fekete humor, érdekes történet meglepő csavarokkal. 

Oz

Kis hazánkban méltatlanul ismeretlen börtönsorozat, az HBO első egy órás drámasorozata. A helyszínünk az “Oz” becenevű, maximális biztonsági fokozatú kitalált amerikai börtön. A sorozat ezen intézmény rengeteg lakójának életét meséli el a fogvatartottakon keresztül az őrökön át az elítéltekkel dolgozó apácáig. A karakterek mind jól megírt, hús-vér figurák, akiknek az egymással való interakcióját nézni egyszerre tanulságos, izgalmas és sokszor kegyetlen élmény. Oz mikrokörnyezetében megjelenik az amerikai társadalom minden problémája, amiket a sorozat nem mulaszt el érzékletesen bemutatni a kisiklott emberi sorsokon keresztül. 

Barry

A Barry egy igen különös komédia egy bérgyilkosról, aki próbál színésszé válni. Az alapötlet kellően elborult, ezt a sorozat készítői nyilvánvalóan tudják is, és látható élvezettel ki is használják. A főszereplő Barry-t alakító Bill Hader teljesítménye nélkül persze nem sokat érne az egész, de szerencsére ő is és a mellékszereplők is maximálisan a helyükön vannak.

Az Úr sötét anyagai

A Philip Pullman regényei alapján készült sorozat minden fantasy-rajongó számára érdekes lehet. Ebben a világban az emberek lelke valamilyen állatként testet ölt, és ezek a daimón nevű lények végigkísérik az embereket életük során. De vannak itt még boszorkányok, óriási páncélos medvék és egy titokzatos por, amik mind-mind izgalmasabbá teszik a főszereplő Lyra életét.

hdm.jpg

Törtetők

Gyönyörű nők, party party hátán, méregdrága kocsik, csillogás, Hollywood. A Törtetők egy feltörekvő színész és barátai életét mutatja be, ahogy karrierjüket építik, és különféle projekteket próbálnak tető alá hozni. Láthatjuk, milyen nehézségeken keresztül tud magának szerepet szerezni egy színész, és egyáltalán hogyan indul el egy filmforgatás. A sorozat nagy előnye kettős: egyrészt a szereplők meglehetősen hedonista életmódját jó nézni, másrészt pedig elég hiteles, vagy legalábbis annak tűnő betekintést nyújt Hollywood életébe. 

Slágermájerek

Egy nagyon egyedi humorú zenés sorozat, ami meglepő módon a Flight of the Conchords nevű Új-Zélandi zenekar életét mutatja be. A sorozat humora igen egyedi, az abszurd jelző mindenképp illik rá, és furcsa módon talán a pihent is. A zenekarnak van olyan száma, ami az emberiséget leigázó robotokról szól, és van, ami a szobában lévő legszebb lányról, szóval igen nehéz őket bekategorizálni. A történet többé-kevésbé ezek köré a dalok köré épül, és megértem ha sokan nézhetetlennek fogják találni, ugyanakkor óriási pozitív élményt is tud adni annak, aki fogékony rá, úgyhogy érdemes tenni egy próbát.

Reméljük, sikerült úgy válogatni, hogy egy-egy jó tippet mindenki tudjon magának találni, aki nehezen igazodik el a filmek és sorozatok óriási világában. Jó szórakozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://akritizator.blog.hu/api/trackback/id/tr1015658742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása