Vajon mi történik a Falon?

Trónok harca: kezdett a 6. évad

2016. április 25. - Ik4r0s

Véget ért a várakozás és újra felcsendült a milliók által imádott opening, mely sokunkban a remény szikráját is újra lángra lobbantja. Vajon a rengeteg balszerencse jóra fordul végre, vagy még rosszabb vár ránk az elkövetkező szezonban? Erre a kérdésre sajnos még nem tudok válaszolni, mert én is veletek együtt bizakodok, hogy végre valahára valami örömteli is történjen Westeros és Essos szövevényes világában. De ne is latolgassuk a különféle ötleteket, s ne készítsük el fejben a milliomodik hipotézist a jövőre tekintve, hanem inkább nézzük meg, hogy mi is volt a pilotban.

Az első rész közvetlenül az ötödik évad utolsó jelenete után folytatódik, ahol sokunk bánatára korábban Havas parancsnokot gaz módon, dühtől telve leszúrták testvérei. Hogy mi történik vele az epizódban, azt nem fogom elárulni, viszont a Feketevárban zajló eseményekről mesélek nektek. Miután vérbe fagyva megtalálják Jon holttestét az Őrség két táborra szakad, az egyik Davos mellé áll és nem hódol be Thorne gyilkos bandájának, aki egy gyűlés során elárulja, hogy kik voltak a bűntársai. Most őszintén, szerintetek ez logikus lépés, hogy pár száz fegyveres férfi előtt bejelenti, hogy részt vett a Jon elleni merényletben? Kötve hiszem. Azonban karizmájával és remek szónoki tulajdonságaival mégis sikerül pár embert az oldalára állítania. Később egyezséget kínál Davosnak, hogy hagyja el az Őrséget és menjen délre, aki sokat tapasztalt ember híján nem dől be az aljas tréfának. Eközben Deresben Ramsay kutyaeledelnek adja Mirandát, ami után apja közli vele, hogy ha nem találja meg Sansát és igaz az, amit a mesterek a feleségéről mondanak, akkor nem lesz hosszú életű az uralkodása. 

Sansa és Theon fáradtan menekülnek a Boltonok kutyái elől a farkasordító hidegben. Egy folyón átkelve talán sikerül lerázni üldözőiket, így átgázolnak rajta. Azonban mégis nyomukra akadnak és éppen készülnek visszafordulni, amikor megérkeznek a megmentők, akik végeznek a Bolton katonákkal. Ami a pár perces csata után következik, az a rész legmeghatóbb jelenete, még majdnem én is elmorzsoltam egy könnycseppet. Királyvárba megérkezve Cersei nem tudja feldolgozni, hogy egyetlen lánya meghalt és képtelen megbékélni a tudattal, hogy egy kriptába kell zárnia őt. Az itteni események részletezésére nem térnék ki, mert egy felfújt lufi az egész, vagyis megy a szokásos dráma és a sérelmek újabb felemlegetése. Eközben Dorneban felütötte fejét a feminizmus és Ellaria, valamint a homoki viperák fékezhetetlen öldöklésbe kezdenek. Itt egy aprócska kitérőre invitállak titeket. Emlékeztek, hogy az előző 10 részben mennyire gyengén muzsikáltak az itt történtek? Na, hát most se várjatok többet az itt zajló cselekménytől, nem is értem, hogy a készítők miért pazaroltak erre időt.

Az igazi meglepetés Essoson zajlik, ugyanis itt most sokkal nagyobb horderejű dolgok történnek - legalábbis nekem azok. Tyrion és Varys a félelemtől megcsömörlött Meeren utcáit járja, ami szinte teljesen kihalt. Mondhatnánk azt is, hogy az utolsókat rúgja, de az előbb említett duót nem olyan fából faragták, akik megrémülnek a kihívásoktól. Érdekes mozzanat volt, hogy egy pap arra bátorítja az ott maradt nép egy csoportját, hogy vegyék saját kezükbe az irányítást és ne várjanak Daenerysre. Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de lehetséges, hogy R'hllor egyik papját látjuk. Majd mikor átsétálnak a lelkesítő beszéd helyszínén észvesztő sikoltozást hallanak, amit a feléjük rohanó emberek még csak tovább fokoznak. Valahol a Dothraki-tenger pusztaságában (igen az egy hatalmas sivatag) a Sárkányok anyja cseppet sem örül annak, hogy újra egy khalasar dothrakijai veszik körül. Mindennek elhordják, még 'boszorkány' jelzővel is megbélyegzik, amire reagálva közli Khal Moroval, hogy ő Drogo egykori felesége és nem tűri, hogy rabszolgaként bánjanak vele, és követeli, hogy vigyék vissza Meerenbe. Majd megtudja, hogy számára már van hely, de az nem nyugatra, hanem keletre található a dothrakiak fővárosában. Arya vakságának köszönhetően az utcán koldul, amikor a korábbi szezonban lévő lány jól elveri egy bottal, így megtanítva arra, hogy ne használja önös célokra az arcváltást. Ha kiállja a próbákat véleményem szerint a legjobb Senki lesz belőle.

Utoljára kapunk egy kicsit a Falon zajló történetből, de, hogy arra mi a magyarázat, ami ott történik, azt még most sem értem. Ha valaki tudja, legyen olyan kedves és a facebook oldalunkon küldje el a magyarázatot! Összességében elmondható, hogy közepes részt kaptunk ami valószínűleg valami nagy dologra fog fókuszálni és remélhetőleg jobb lesz az előző évadnál. Nagyobb arányban kaptuk meg az évadzáróban látottak folytatásait, míg új történetszálak csak kis mértékben voltak láthatóak. Valar Morghulis

A bejegyzés trackback címe:

https://akritizator.blog.hu/api/trackback/id/tr168662420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása