Utolsó kommentek:

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.04.16. 23:09:23

Félelmetesen jól megrajzolt, összerakott világ a világvége után, benne igazi élő emberekkel, és sorsokkal.A természetről, annak védelméről szóló tanulság aktuálisabb, mint valaha.

Bejegyzés: Miyazaki kevésbé ismert munkái

doomguard 2020.10.26. 10:59:51

@doggfather:
A következő szezonban jönnek a "marvelesebb" karakterek. Soldier Boy, és lehet hogy Tek Knight is bekapcsolódik.
Egyébként nekem jobban tetszett, mint az első évad, Starlight végre kapott valami karaktert, és Hughie is jobban előtérbe került. Viszont MM jobban elsikkadt, és csak szimpla agyatlan sidekick lett belőle.

Bejegyzés: A fiúk visszatérnek

MMSZoli 2020.10.21. 21:51:31

@É2I: Jogos! Általában este 11 után tudtam csak nekiállni.
Egyébként teljesen egyetértek Doomguard hozzászólásával, azzal kiegészítve, hogy a "költséges" CGI szinte teljes mértékben hiányzik a sorozatból. Mire gondolok? Hogyan tudna kifejlődni egy értelmes faj (még ha el is korcsosul) egy olyan bolygón, ahol nincsenek rovarok, vagy egyéb élőlényeg. Csak gombán? na ne már! Köztudott, hogy a föld alatt élő lények tömegükben kétszeresen felülmúlják a föld felett élők tömegét, és hogy pl. a hihetetlen mód alkalmazkodóképes hangyák sokszorosan felülmúlják bármely sikeres faj állományát. Ebben a filmben nincs egy rovar vagy bármi. Ez egy halott vagy haldokló bolygó, Miért mentek éppen oda???

Bejegyzés: Farkasokkal álmodó

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.10.20. 10:56:16

Ilyen brutálisan letisztult, minimalista látványú sci-fit is régen láttam. A történet, és annak kibontása előtt le a kalappal, és az utolsó 2 rész volt olyan erős hasbarúgás, hogy arra szavak nincsenek. Minden színész zseniális, de Amanda Collin Anyája kimagaslóan jó volt!

Bejegyzés: Farkasokkal álmodó

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.10.20. 10:53:53

Még mindig nagyon menő, még mindig csömör van az #mcu miatt, szóval jöhet a második évad ha az első tetszett, bár ez még mindig inkább DC alázás, semmint marvel. Egyébként, ha már szuperhősös filmes hasonlat, akkor ez tipikus második "rész" volt. Megismételtek mindent ami az elsőben jó volt, amiért szerettük, rátetek egy lapáttal, de újítani nem nagyon akartak, mertek, a bevált recepten nem változtattak. Szóval ha az első évad tetszett ez is fog, mert kb ugyanaz!

Bejegyzés: A fiúk visszatérnek

xiezi 2020.10.18. 19:08:15

Szerintem félreértettél. Az általad idézett mondat nem az én véleményem, hanem véleményem szerint épp ez mondanivalója a sorozatnak. És én ezt tartom agymosásnak. Nem mondja ki kerek-perec, hanem mindenki úgy viselkedik, mintha ez lenne a természetes - holott nem az.

Bejegyzés: Farkasokkal álmodó

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2020.10.18. 18:49:41

@xiezi: "A hagyományos családra nincs is szükség egy társadalomban."

Ezt mondd el azoknak a gyerekeknek is, akik belebetegedtek abba, hogy hagyományos család nélkül nevelkedtek. Például nevelőotthonokban, aminek az ideája megtalálható többféle társadalomtípusban is, az elegáns angol bentlakásos iskoláktól a kibucokig.

Az a gyanúm, hogy te csak a sorozat egyik "olvasatáról" beszélsz, egy efféle sorozatban sokan találhatnak valamilyen ideológiai útmutatást vagy párhuzamot, egymással szöges ellentétben is.

Bejegyzés: Farkasokkal álmodó

xiezi 2020.10.18. 16:30:53

A sorozatban hangsúlyosan van szó Apáról és Anyáról - mindeközben ez a felállás épp a lényegi mondanivalót fedi el. A hagyományos családra nincs is szükség egy társadalomban. Ráadásul Apa épp az anyai szerepet látja el, Anya pedig apai szerepet. Marcus és Sue karaktere ebből a megközelítésből nem ellentétpárja Apának és Anyának, hiszen nem vér szerinti szülők. Tiszta agymosás az egész - mások ezt nem látják?

Bejegyzés: Farkasokkal álmodó

impala 2020.10.18. 15:24:53

igen, első két rész után alig vártam a folytatást, később meg alig vártam, hogy essünk már túl rajta.

Bejegyzés: Farkasokkal álmodó

victor vacendak 2020.10.18. 14:46:09

Nincs abban meglepő, hogy minden agyonhype-olt sorozat tulajdonképpen szar. Van, ami azonnal szarnak túnik, van, ami csak az első szezon végére válik nyilvánvalóan szarrá. Westworld, Altered Carbon, Pickard, ST: Discovery jut hirtelen eszembe az elmúlt időszakból, ami hatalmas csalódás volt. Ja, meg a Mandalorian, bár az talán nem sci-fi, úgyhogy ne is vegyük ide.

Scott sajnos a Black Hawk Down óta kb. egy jó filmet csinált, az Alien-univerzummal meg talán jobban elbánt, mint az összes AvP (és Predator-film, amit a XXI. században csináltak) agymenés együtt.

Bejegyzés: Farkasokkal álmodó

Eskael 2020.10.18. 13:49:11

A cikk tartalmával egyetértek nagyjából, de írástechnikailag ez a cikk ez egy szemétkupac. Brutálisan sok elírás, hiba, nyelvtani hiba, inkozisztens kifejezés van benne.
Gyalázat ilyet bárkinek kiengedni a kezéből, de gyalázat rendszerszinten is, hogy ilyen megtörténhet. Hol vannak lektorok, korrektorok, de legalább egy szimpla helyesírásellenörző?

Bejegyzés: Farkasokkal álmodó

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2020.10.18. 13:26:45

"'82-ben (A szárnyas fejvadásszal) még újítónak számított, talán az utána következő harminc alkalommal is érdekes volt még, de 2020-ra elérve ez a téma nem csak lerágott csont, de szinte enyv már."

A mai fiatalok a régi filmeket nem ismerik. Középiskolás osztályomat kérdeztem egyszer, hogy ismerik-e a Mátrixot. Bizonytalan fejcsóválás volt a válasz. Bizony, ami nekünk klasszikus, az nekik porlepte, talán sosem hallott, múzeumi darab, aminek legfeljebb a remake-jével fog találkozni, amely talán tetszeni is fog neki, mi meg mérgelődünk, hogy miért kellett így elcseszni egy klasszikus emlékét. Így aztán az "egy újszülöttnek minden vicc új" alapon nekik el lehet sütni ugyanazt a poént harminckettedszer is.

@É2I: "igazán elkönyvelhetné már, hogy a sorozatokat úgy készítik el, hogy ha siker folytatják, ha nem hozza a pénzt, akkor kasza."

Attól, hogy ez az ártalmas gyakorlat gyakorlattá vált, nem feltétlenül kell tudnunk elkönyvelni, elfogadni, túllépni rajta.

Ezért az ártalmas, romboló gyártói szokásért azok a nézők is felelősek, akik, ha tetszik nekik valami, nem képesek felnőtt módra lezárni magukban az élményt, hanem gyerekként követelőznek a folytatásért. Teljesen megváltoztatva a mozinézői szemléletet, fogyasztási szokást. A gyártó pedig, amíg csorog a pénz a termékből, gyárt, neki az a lényeg, hogy a fogyasztó fogyasszon. Néhányan morognak a lezáratlanság miatt, és mindenki megnézi a következő szériát.

Bejegyzés: Farkasokkal álmodó

Sir Gombóc 2020.10.18. 10:47:10

@É2I: berendelték a 2. évadot. Nálam a mélypont a 8.-9. rész volt, ott elment nagyon érthetetlen irányba a történet, az évadzáró picit javított a helyzeten, de inkább csak a feldobott új szálak miatt. Hogy ezekből mit tudnak majd kihozni?

Bejegyzés: Farkasokkal álmodó

doomguard 2020.10.18. 09:20:55

Az ötödik részig azt mondtam: Zseniális! Annyi irányba el lehetett volna vinni, a cikkben is leírt "jobb anya lehet e egy gép az embernél" vonalon keresztül a civilizáció újraépítésén keresztül, egy új vallás kialakulásáig. Természetesen beleszőve az idegeneket, a vallásháborút, az idegen környezetben az "új ember" kialakulását. ( a Kepler 22b kb 2x nagyobb a Földnél, és ez azért hat a biológiára) Rengeteg, rengeteg pofás storyline lehetett volna. Ehelyett a katyvasz amit kaptunk, förtelmes, és az utolsó 2 részben kulminálva mindent alulmúlt. Komolyan, egy rohadt robotról beszélünk, egy gépről! Nincs neme, nincsenek biológiai funkció!i (akik látták, szerintem értik min akadok ki) A misztikus maszlag is felesleges, inkább lehetett volna a vallásos firhangot arra ráhúzni, hogyan is vesztik el, vagy alakítják át a hitüket a Mithraisták. Ehelyett Ragnar átmegy skizofrén pszichopatába.
Összegezve: nem vagyok kíváncsi a második évadra.
Ezzel ellentétben tűkön állva várom a The Boys season 3-at. Annak a lezárása nagyon WTF, és zseniális a cliffhanger a végén.

Bejegyzés: Farkasokkal álmodó

É2I 2020.10.18. 07:04:20

@MMSZoli: Lehet kicsit álmos lehettél az este, de ebből egy évad ment le ;)

A bejegyzéshez meg annyit, hogy igazán elkönyvelhetné már, hogy a sorozatokat úgy készítik el, hogy ha siker folytatják, ha nem hozza a pénzt, akkor kasza.
Tonnaszám vannak ennél sokkal semmitmondóbb, kliséket halmozó trágya dombok.
Bár a vége felütés - spoiler nélkül - érdekes volt (egy dolgot megmagyarázott), de ott azért többet vártam.
Remélem lesz következő évad és kicsit kifejtenek 1-2 dolgot, vagy éppen hagyják és szője magában mindenki tovább ahogy neki tetszik :D

Bejegyzés: Farkasokkal álmodó

MMSZoli 2020.10.17. 23:11:03

Az első két évadot végignézte,m, igyekszem spoiler-mentes lenni.
A felsorolt pozitívumok megvannak, viszont néha olyan logikátlan döntéseket hoznak a szereplők, hogy az ember csak forgatja a szemét. A második évad utolsó részei pedig olyan esztelen fordulatokat hoztak, hogy úgy döntöttem, a harmadik évad már nem is érdekel... Miután megnéztem két teljesen ötlettelen és kiszámítható Walking Dead részt is, úgy döntöttem, számomra ennyi volt az HBO Go... (lemondtam)

Bejegyzés: Farkasokkal álmodó

ZAB 2020.10.15. 21:43:36

@ZAB: *nem mellesleg a gamerek 99%-a ugyanolyan életet él mint te. Ugyanúgy vannak barátai, ugyanúgy bejár munkába/iskolába, ugyanúgy vannak különböző elfoglaltságai és ugyanúgy szokott kikapcsolódni csak ezt egy neked furcsa módon teszi meg.

Bejegyzés: Gamer vagy? Gamer vagyok!

ZAB 2020.10.15. 21:40:50

@egy igazi barom vagy mária:

"Ellenséges volnék? Szerintem egy rossz szót nem szóltam. A szánalmas lenézést, kiröhögést ne vegyük már ellenségeskedésnek."

Azt hogy minden pizzazabáló görbehátú gamer mutassa meg magát az hogy nem ellenséges. Itt már nem azon van a hangsúly hogy nem értesz az egésszel egyet, mert rendben van, mindenkinek más a fontos, mások a nézetei. Itt már teljesen lenézed, megveted, és lejjebbvalónak tekinted a gamereket. Nem attól lesz valaki gamer hogy egy nap 10 órát játszik, gyorskaját eszik és soha nem megy ki a szabadba. Ez egy elég kis része ennek a csoportnak. De ez megfigyelhető mindenhol máshol is. Hogyha jó akarsz lenni valamiben, akkor bele kell ölnöd rengeteg időt.

"Hanem, hogy mondjuk legyen némi élményem, életem. Nem pedig egy virtuális szar"

Attól még hogy virtuális térben vagy ugyanúgy lehetnek jó élményeid abban az 1-2 órában amit egy nap eltöltesz. Barátokkal való közös játék nagyon fel tudja dobni egy szar napod.

Nem mellesleg a gerek 99

Bejegyzés: Gamer vagy? Gamer vagyok!
süti beállítások módosítása