Állati X-faktor

Énekelj

2016. december 06. - Gueth Ádám (Filmnomád)

Manapság nagyon divatosnak számít az animációs filmesek körében, hogy a szereplőket és mondanivalót állati bőrbe bújtassák. Így tett nemrég a Zootropolis, A kis kedvencek titkos élete és most így tesznek a Gru alkotói is az Énekelj című új produkciójukban. Foglalják el helyeiket, helyezzék magukat kényelembe, mert azonnal kezdetét veszi a show!sing.jpg

Kezdődjék a műsor!
Az Énekelj egy színházigazgató koalamaci, Buster Moon története, akinek mindene a színpad és a szórakoztatás. Sajnálatos módon a pompázatos színház -, melyet Moon az édesapja áldozatos munkájának köszönhet - régóta nem produkál profitot, a darabok bukdácsolnak, és Moon is eladósodott a banknak. Ám egy koalamacit nem lehet ennyivel elintézni. Mr Moonnak ugyanis hatalmas ötlete támad: a showbizniszbe beszállva tehetségkutató versenyt rendez az állatok körében, akik mind-mind csak arra vágynak, hogy megmutathassák tehetségüket a világnak. Természetesen a verseny megrendezése alatt újabb és újabb problémákba és kihívásokba ütközik, próbára téve Mr Moon és társai, valamint a versenyzők idegeit és képességeit.

enekelj_animacios_film.jpg

"Számodra az X-faktor folytatódik!"
Az Énekelj egy sajátos, de gyermeki reflektálás a showbizniszre, a szórakoztatóiparra és napjaink tehetségkutatóira. A felhozatal meglehetősen színes, ahogy az igazi műsorokban. Moon társai közül elsősorban az öreg és szó szerint gyíkarc titkárnő szerez mulatságos pillanatokat folyton elguruló üvegszemével (kis Karib tenger kalózai áthallás). A versenyzők közt találhatunk olyat, akinek inkább egy kabaréban lenne a helye, tehetséges, de lámpalázas elefántot, Frank Sinatrára emlékeztető beképzelt egeret, 25 gyermekes háziasszony malacot (kinek színpadi társa egy német akcentusú sertés, Günther), a családi bűnszervezetből menekülni kívánó gorillát, egy rockos tarajos sül csajszit, és még sorolhatnám... a japán popzenét előadó rágcsálóbandát ki ne felejtsem.

sing_11_a.jpg

A filmben több olyan kikacsintás is található, ami a valóságban futó hasonló műsorok sajátja. A látszólag össze nem illő és önmagukban kevésnek látszó fellépőket összepárosítják, az énekeseket személyiségükkel ellentétes módon öltöztetik, hogy megfeleljenek a közízlésnek, ráadásul olyan dalokat énekeltetnek velük, ami nem felel meg a karakterüknek. Mr Moon mentségére szóljon viszont, hogy ő közel sem olyan gátlástalan, mint az igazi talent-show-k producerei. Őt inkább csak a jóakarat vezérli, bár ehhez sokszor hajlandó átlépni bizonyos határokat, de ennek ellenére is végig szerethető, jóságos és persze aranyos marad. A szereplők eredeti hangjait igazi nagyágyúk szólaltatják meg, mint Matthew McConaughey, aki Mr Moonnak kölcsönzi a hangját, Scarlett Johansson, a tinirocker tarajos sül bőrében, Reese Witherspoon malacmamaként, de Seth McFarlane és John C. Reily is szerephez jut, de mint az animációs filmekhez általában, úgy az Énekeljhez is szenzációs magyar szinkron született. Nagy Ervin, Zsigmond Tamara, az X-faktorban feltűnt Gubik Petra és a többiek egyaránt kitesznek magukért. Az elhangzó dalok kiválasztásában talán lehetett volna nagyobb fantáziájuk az alkotóknak (a legtöbb a rádiók slágerlistáit tükrözi), de egyik másik nóta kifejezett telitalálatnak számít az adott szituációban.

image-44.jpeg

Gyermekibb tartalom az ünnepekre
Az Énekelj december 22-én kerül majd bemutatásra, amolyan igazi karácsonyi családi moziként. A Gru filmekkel vagy a Zootropolis-szal ellentétben viszont itt sokkal kevesebb felnőtt reflexiót kapunk, és a film néha talán picit szem elől téveszti azt, hogy a gyermekek a szüleikkel és családtagjaikkal együtt mennek moziba, akik szintén szórakozni akarnak. A Gru többrétegű humorával szemben itt kevesebb az a poén, ami az idősebb nézőknek szól, az Énekelj elsősorban tehát valóban a gyermekekre koncentrál, ezáltal el is marad az előbb említett társai mögött. Ennek ellenére a felnőtt nézők sem fognak rosszul szórakozni, ha elkísérik gyermekeiket, számukra is tartalmas kikapcsolódást és megszívlelendő üzenetet ad át ez az igazán állati animációs film.

Kicsiknek és nagyoknak is ajánlom ezt az állatkodást!

A bejegyzés trackback címe:

https://akritizator.blog.hu/api/trackback/id/tr6212023949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása