Bananaaa

Minyonok kritika

2015. július 11. - Ik4r0s

Mindenki emlékszik a Gru-ból azokra a kis sárga lényekre. Vagy ha így hirtelen nem is ugrik be neki pár perc gondolkodás után, már bevillan neki a minyonok sárga, kapszula alakja és a kantáros farmernadrágja. Az Illumination gondolt egy nagyot és csinált egy spin offot a minyonoknak.

A filmből megtudjuk, hogy a minyonok sárga baktériumokból fejlődtek ki és már a kezdetek kezdetén a leggonoszabb gazdát szolgálták a T. Rexen keresztül, Drakulán át, Napóleonig. Ez utóbbi hadserege az Északi-sarkra száműzte az egész minyon civilizációt. Pár évig élvezték is az ottani életet, de a kezdeti lelkesedés depresszióba csapott át. Gazda nélkül ugyanis számukra az élet fabatkát sem ér. Ekkor több évnyi tervezés után Kevin előáll azzal az ötlettel, hogy 2 társával együtt elindul, hogy megmentse társait a kipusztulástól, azaz gazdát találjon számukra. Stuart és a bájos Bob személyében a trió elindul a nagyvilágba. Így jutnak el Orlandoba, ahol megismerkednek az első női gonosztevővel, Scarlett Overkillel. Kb. ennyit tudunk meg az előzetesből, de hogy a továbbiakban mi történik, legyen meglepetés.

Amikor tegnap megnéztem a többi kisgyerekkel és a szüleikkel a filmet, remekül szórakoztam. Maga a film valóban vicces és önfeledt kacagást kínál, a karakterek bájosak, a történet is a helyén van. Tetszett, hogy tényleg az adott kor leggonoszabb gazdáját szolgálták, és még a különféle kütyük és gonoszok is passzoltak a történetbe. Én azonban mégis úgy éreztem, hogy ez kevés. Megértem, hogy cukik a kis, sárga, banánozó karakterek, de ez önmagában nem elég ahhoz, hogy egy ép kézláb film süljön ki belőle. A Gru-ban még tetszettek is, de így, hogy egy teljesen önálló sztoriban lássam őket bohóckodni, az sok. A gyerekeknek szinte 100%, hogy elnyeri a tetszését, de kritikusi szemmel nézve nem valami nagy eresztés.

A bejegyzés trackback címe:

https://akritizator.blog.hu/api/trackback/id/tr437618294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása