Minőségibb részekkel tért vissza kedvenc tudósunk és ügyetlen unokája

Rick and Morty 4. évad - ajánló

2019. december 21. - Ik4r0s

Két év kihagyás után visszatért az Adult Swimen futó Rick and Morty. Rengetegen vártuk már, hogy folytatódjon az őrült tudós, és ügyefogyott unokája sci-fivel és mindenféle szokatlan dologgal teletűzdelt sci-fi kalandja. Csak úgy, mint az eddigi évadoknál, most is két adagban kapjuk meg a részeket. A kérdés mindössze az volt, hogy a Harmon-Roiland páros továbbra is tudja a megszokott színvonalat hozni.

rick_and_morty.png

Örömmel mondhatom, hogy szükség volt erre a hosszú pihenőre, ugyanis Mortyék fantasztikusabbak, mint eddig voltak. A készítők megemberelték magukat és a korábban látottaktól komolyabb részeket hoztak össze. Az egyes epizódokban sokkal kevesebb a nihilizmus és bármennyire meglepő, de Rick igenis tud boldog és odaadó lenni.

Furcsa, ugyanis az univerzum legokosabb emberétől ez eddig nagyon karakteridegen volt. Az első öt epizód érinti a zaklatás, az alkalmazások, tolvajfilmek, a fantasy és a kígyó karácsony témáját. Látványban a negyedik epizód, ami az előbb említett fantasy köntöst kapta köröket ver másik négy társára.

rick_and_morty_4.jpg

Annyira eltalálták ezt a sztorit és a benne felépített világot, hogy simán eltudnék képzelni egy olyan évadot, ami ebben a szex sárkányokkal megtöltött sztoriban játszódik. Érdekes volt látni, hogy egy jelenet erejéig hogyan találkozik egymással a középkori, mágiával átitatott történet, a sci-fi elemekkel.

Fogalmam sincs, hogy Dan Harmon és Justin Roiland milyen műveltséggel rendelkezik és, hogy fogyasztanak-e valamilyen tudatmódosító szert, de olyan univerzumot építettek, hogy attól leesik az állam. Egy kikacsintásokkal, filmes és történelmi utalásokkal gazdag sorozat az övék, amiben az Akirából látott gigászi lény megfér a Tinder mellett. 

rick_and_morty_2.jpg

A harmadik részben hallhatunk pár beszédes nevet, amik tovább színesítik ezt a nem mindennapi sorozatot. Az Elon Tuskla névért például külön pacsit érdemelnek a készítők. Hiába azonban az ötödik epizód karácsonyi háttere, ez volt az eddigi etap leggyengébb része. Egyszerűen nem értem azt, hogy miért kellett még egy olyan részt csinálni, amibe újra belecsempészték a nácikat.

Viszont az feljebb húzza a sztorit, hogy újra hallhattuk a plumbusz nevét, valamint a 4. dimenzió rendőrségéhez tartozó lényekkel is találkozhattunk. Kíváncsian várjuk, hogy mit tartogatnak Harmonék a következő öt epizódra, mert eddig messze a negyedik évad a legjobb a sorozatból. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor még a hátralévő 5 részen kívül további 60 lehetetlennél lehetetlenebb kalandot fogunk kapni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://akritizator.blog.hu/api/trackback/id/tr6215361334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2019.12.22. 00:58:27

Szia Akritizátor,

Az online365.hu oldal tulajdonosa vagyok, és az ügyben kereslek, hogy a weboldalalom a minőségi blogod írásaid, fényképeid, videóid etc. jogtisztán megoszthassak.
Szerintem érdemes lenne az eddigi írásaidat napi szinten, időzítve megosztani első lépésként már csak azért is, mert azok többet érdemelnek, minthogy a "fiókban" senkihez se jussanak el miután már egyszer élesítetted. Igen is megérdemelnek még egy kőrt - még többet is.
Következő kőrben, meg jöhetnének az egyedi, új, friss tartalmak.
Ekkor már pénzt is lehet keresni, nem csak lájkokat.
Ha felkeltette az ajánlatom és az együttműködési szándékom az érdeklődésed, akkor kérlek keress meg légyszíves a hungarian.geographic@gmail.com címen

Köszönettel:
HG

ps. az online365.hu jelenleg "terhelési" időszakban van, de már látható és elérhető. A terveim szerint a következő 2 hétben szeretném élesíteni és elindítani a nagy nyílvánosság felé.
süti beállítások módosítása