Utolsó kommentek:

Afthraste · http://www.gfpc.hu 2017.07.18. 18:34:39

@sage5: Röviden: Érdekes, hogy úgy tudod jobban, hogy milyen most a játék, hogy 8-9 évvel ezelőtti dolgokra hivatkozol.

Hosszan: Ezt úgy hívják nosztalgia, és a "tényleg új tartalom" is annyi, hogy "legyenek a duelek 2-3-5 fősek". Hasonló objektív elven most is van új tartalom mert például a Chromie scenario levitte a dungeonok-raidek játékosainak számát 5-10-30-ról 1-re (solo). Vagy hogy Broken Isles-n skálázódnak az ellenfelek és mindegy milyen sorrendben fejlődsz. A videóban látható dwarf dk-k számára valóban semmi élményt nem fog nyújtani a játék még akkor sem ha 40 év múlva VR voice chaten keresztül hologrammokkal harcolnának, ez valóban az én saram, hogy elfelejtettem leírni. Az ilyen hozzáállással csak egy dolgot lehet kezdeni: ne foglalkozz a játékkal.
Veszekedni nincs kedvem mert amiket írsz szubjektívak és elnagyoltak vagy már out of date - volt pár hét a 12 év alatt amikor volt sok bot, - és igazából csak WoD-ban közelítette meg (nem elérte) amit írtál, de a leírtak alapján nem nagyon játszottál vele, mondjuk jó is, az egy vacak kiegészítő volt - de hogy a "casual" pvp-det elrontották volna azt kétlem - hogy miért nem írtam róla? Mert soha nem jelentett akkora problémát, hogy játékosok százezrei hagyták ott miatta a játékot, főleg azért, mert a botok egy bizonyos szintig voltak képesek gondolkodni, PVP-ben az MMR-juk is ott volt (hívjuk WoW-ban rating-nek), ahol egy botnak lennie kell, a béka segge alatt, ha ezekből téged összedobott 79-el a játék és egyedül te voltál player a 80-ból, annak oka van.
Amivel nem lehet veszekedni: a Legion finomította és fejlesztette a raid, dungeon, storytelling és még jó pár másik elemét. Olyan dinamikus történetmesélés ami most van még soha nem volt, főleg nem Vanillában, de nyilvánvalóan semmi RPG elem nincs már a játékban /sarcasm off. És valóban, addig nem fogják átalakítani az alapvető rendszereket amíg milliók fizetnek, mert ha megtennék és kiderül hogy ötöd annyi embernek tetszik amit újonnan csináltak, akkor bizony nem kis pénztől esnének el. Azért azt hozzá tenném, hogy az említett igénytelen emberek (köztük én is, gondolom) hatalmas része abbahagyta a játékot jó időkre WoD alatt amikor tényleg a fülük botját nem mozdították a Blizzardnál.
Amivel lehet fikázni a játékot: hogy megváltoztatta azokat a rendszereket amik a mai világban már tarthatatlanok lennének (te is ezért szidod), például: csak felső általános iskolás, gimis korában fért bele az ember életébe az, hogy fél-3/4 órát spamel General/Trade chatbe, fél órát utaznak a dungeonhoz aztán kiderül, hogy az egyik ember agyalágyult és végig kell vele szopni a fél-1 órás instát, mert nem akarsz fél órát visszautazni, hogy fél órát megint keresgélj. Meg WSG, AV, AB bejáratánál ácsorogni 1,5 órát mire behív max szinten a BG-re, miközben a LoL meg Dota-ban 5 perc után bedob a meccsre. Az egyetlen objektív szempont amit fel lehet ellenük hozni és ez az egyetlen fogós indoka annak a 300ezer embernek is akik hivatalos Vanilla realmot akartak (én is szívesen látnám, de nyilvánvalóan nem léphetik meg), hogy ezekkel az órás semmittevésekkel barátságok, közösségek alakultak ki és ez úton már nem lehet barátokra szert tenni. Ehhez annyit hozzátennék, hogy a pugok is tudnak és sokan szeretnek is beszélni, szintezés közben találkoztam például az RP klánom két vezetőjével akikkel azóta jó haverok vagyunk, szóval nem mintha ez kiveszett volna a játékból.
Végül pedig minden játékot le lehet butítani arra a szintre amin te beszéltél róla, ez nem a játékot vagy kedvelőit jellemzi, hanem téged. Ennyi erővel semmi játék nem eredeti mert mindegyikben vagy megölsz valakit vagy meg akarsz szerezni valamit (mert a való élet nem arról szól, hogy mindent azért csinálsz, hogy elérj valamit, ugye?) - az a nem mindegy, hogy mit és miért, mert hogy a Warcraft világa és története nem köt már le (vagy nem is akarod, hogy lekössön), az egy dolog, egyéni vélemény, engem pl jobban leköt a Trónok Harca világa mint Tolkiené, szerintem attól még nem égett ki az utóbbi. Witcher 3-ban tökéletesen ugyanezek a típusú küldetések vannak, hirtelen az is kiégett lett? Akkor tényleg kő alatt lakok.

Bejegyzés: Legion: A Warcraft reneszánsza

Afthraste · http://www.gfpc.hu 2017.07.18. 17:51:55

@László 88: Fején találtad a szöget! Annyit mondjuk hozzátennék, hogy eddig talán egy alkalom volt a Blizzard történelmében, hogy azt változtatták meg, amit kértek a játékosok, mert általában arra jött változtatás, amit nem kértek, amit kértek az meg úgy maradt vagy rosszabb lett.

Bejegyzés: Legion: A Warcraft reneszánsza

László 88 2017.07.18. 14:32:58

Két dolog, amiért Wow játékosok sírnak: változás, vagy az, ha nem változtatnak.

Bejegyzés: Legion: A Warcraft reneszánsza

sage5 2017.07.15. 22:45:48

Felejthetetlen elmenyem a wowban, hogy a battlegroundokon, tulzas nelkul 80 fobol 75-79 bot volt, vagy 20 bol 18 stb. Hosszu eveken at !!! Erdekes errol nem irsz. Engem, akinek akkoriban csak casual pvp re volt kedvem meg idom, ez iszonyatosan frusztralt. Azt hallottam ez is megvaltozott mar. De az utolso csepp az en poharamban az volt amikor random 5 fos raidben is 4 bottal mentem. Emellett bar tenyleg vannak jo elmenyeim is, ezek szinte mind 2005-2006 hoz kothetoek. Utana mar hiaba vettem meg minden kiegeszitot es hozza 2 honap jatekidot nem tudott lekotni. Az az ultra erdekes tartalom amit irsz, nekem halal unalmas. rpg erteke nulla, ugyanaz az a jatek megy korbe korbe: quest: gyujts be 15 valamit vagy olj meg 15 valamit, instak: tank, agro, heal, offtank meg valami kulso effektek. Egy even at baromi erdekes volt 40 ismeretlen emberrel a semmibol felepiteni erre egy profi csapatot, de tobb mint egy evtizeden at ugyanezt a modellt eroltetni szamora nem is tudom.. ha csunya szavakat akarnek hasznalni akkor azt mondanam hogy igenytelen es szanalmas, ha nem csunyat, akkor csak siman unalmas. Az uj tartalom az az lenne ha lehetne valami ujjat csinalni a jatekban, nem csak az agrot tartani instaban es atvinni a zaszlot BG n. Es nem is mondjuk petharcra gondolok.
Tudod szerintem mi volt az uj tartalom? A masodik kiegeszitovel hogy bevezettek az arena t a jatekba. Na az tenyleg uj tartalom volt. Azota semmi. Nekem ezzel semmi gondom, mar 8 eve megertettem h a blizzard egy hajszalnyit sem fog valtoztatni ezen az evek alatt full jellegtelenne valt quest/insta/raid modellen, mert ez egy jol meno uzlet es semmit nem fognak kockaztatni amig par millioan fizetnek a megszokasert. Ezzel sincs semmi gond h valaki fizet, csak nem hiszek neked hogy barmilyen reneszansz is lenne a wow vilagaban. Nincs es nem is lesz. A wow szenzacios elmenyeket adott 10-11 eve, azota nem ad semmit. Azt az idot meg mar nem lehet visszacsinalni, mert l a jatekosoknak elveszett a turelme az apro dolgokhoz ami a jatek legszebb reszet adtak, Pl elutazni egy instaig, es megkuzdeni a bejutasert a ott arra olalkodo ellenseges frakcio jatekosaival.
Ez a jatek siman kiegett. Maradtak benne dolgok amik meg szorakoztatoak es sokakat lekotnek, de azt a fajta varazsat amert erdemes lenme ujra jatszani, nem ilyen reneszanszal vagy tartalommal nyerhetne el ujra. Szerintem az egy masik jatek lesz. Valoszinu nem a blizzardtol.

Bejegyzés: Legion: A Warcraft reneszánsza

Intimitás Gourmet · http://intimitasgourmet.blog.hu/ 2017.07.05. 22:40:05

Ott voltam a Művész moziban mikor a 90-es években itthon volt a premierje. Széles vásznon nagyon erős volt, talán a nézők fele maradt bent. A végén kamerával vették fel az arcunkat ahogy jöttünk ki a teremből.

Bejegyzés: A Hatalom fajtalan megnyilvánulása 120 percben (18+)

Tökönrúgott Feleségek 2017.07.05. 11:13:25

Szerintem pld. a Rózsaszín flamingó sokkal gusztustalanabb volt. Sőt, az gusztustalan film volt, ez viszont naturalisztikus.

Bejegyzés: A Hatalom fajtalan megnyilvánulása 120 percben (18+)

Wok 2017.07.05. 00:39:17

@Online Távmunkás: Jó magam is hasonló véleményen vagyok. A karakterek tényleg kicsit sablonosak, de az év eddigi legjobb filmjével nagyon egyetértek.

Bejegyzés: Öveket kicsatolni!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.07.01. 14:48:55

Idén eddig ez a legjobb film, de azért a karakterek elég sablonosak...

Bejegyzés: Öveket kicsatolni!

Wok 2017.06.23. 22:03:56

@croc: Könnyen előfordulhat, elvégre őt a vége felé sokkal jobban lenézi, mint Offredet.

Bejegyzés: Béranyát tessék!

croc 2017.06.18. 16:02:03

Szerintem a parancsnok nem azért nem szexelt a feleségével mert nem volt szabad (házasságban szexelni még Gileádban is szabad), hanem mert nem akart :)))

Bejegyzés: Béranyát tessék!

Jakab.gipsz 2017.06.18. 14:20:31

Sajna a filmet még nem láttam, ámde a pandanját olvastam, R. Merle a "Védett férfiakat".

Lerágott csont jaj-juj, úgy félünk a náciktól.
Mindeközben napjainkban, kilóra veszik egyesek, teljesen törvényesen a béranyákat, abszolút etikusan. Nincs itt semmi, látni való.
Szokjátok csak meg, ezt a szépen manipulált új világot.

Bejegyzés: Béranyát tessék!

Magyaryzoly 2017.06.18. 13:14:08

Én is most értem a végére a napokban. Őszintén szólva voltak fenntartásaim a téma miatt, tartottam tőle, hogy az egész a konzervatív abortuszellenes emberek kipellengérezéséből fog állni, vagy a modern gender feminizmus hagymázas propagandája lesz. Szóval az előítéleteim leküzdése után egy korrekt drámát kaptam, jó színészekkel és kellőképp nyomasztó történettel. Szóval azon férfitársaimnak is tudom ajánlani akik hasonló fenntartásokkal viseltetnek a sorozat iránt.

Bejegyzés: Béranyát tessék!

Fiká Zoltán 2017.06.17. 15:02:15

Tényleg nem egy "jó" film, de attól még van üzenete, ha a szerzőnek nem is jött át.
Akárhogy is nézzük, lehetetlen nem belelátni a szerb nép meggyalázását, a háborúk általi megnyomorítását és a Nyugatnak való behódoltatását, ami a pornóipar általi kihasználás metaforájában fejeződik ki a filmben.

Tanulság: aki nem ért hozzá, ne akarjon filmkritikát írni.

Bejegyzés: Velejéig romlott fantázia (18+)

Drago Brutic1 2017.06.17. 13:24:05

Gyerekrontás, baltás trancsírozás Dosztojevszkijnél is van, mégse nevezzük trashregényeknek. A film explicit műfaj, a kép egészen konkrét a gondolathoz képest. Nehéz megállapítani a különbséget az öncélúság és a művészi sokkolás között. A Cannibal Holocaust nekem a határon van, de furcsa módon a Ryan közlegényt nem bírtam végignézni (nem azért mert ijedős vagyok), mert iszonyú öncélúnak, szadisztikusnak és részvétlennek gondoltam a háborús jeleneteket. Pasolini szerintem egy zseni, de a sokak által idézett Salo szerintem is egy művészi zsákutca volt, még a maga által erősen kitolt határokat is túllépte. Ha nem ölik meg, akkor sem tudott volna a Salo után több filmet csinálni, mert annak az útnak nem volt folytatása.

Bejegyzés: Velejéig romlott fantázia (18+)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.16. 22:48:31

@anyadmajma:

Pacifista alkat vagyok, amit sajnálok is kicsit, így ugyanis nem tudtam fegyverrel akézben védeni a civilizációt a liberális orkok ellen.

Bejegyzés: Velejéig romlott fantázia (18+)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.16. 22:46:20

@Lord_Valdez:

Nem voltak népirtások.Az USA azért kezdett bombázni, mert zavarta Milosevics hazafias, kerestzény, független politikája.

Bejegyzés: Velejéig romlott fantázia (18+)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.16. 22:43:31

@pluszegyvelemeny:

A film célja éppen a liberalizmus által megrontott Szerbia kritizálása.

Bejegyzés: Velejéig romlott fantázia (18+)

_carlos_ 2017.06.16. 22:12:22

Sodoma 120 napja, azt szevasz. na _az_ beteg. illetve, nem beteg, az maga a pokol. A Salo film nagyon lájtos a könyvhöz képest ami annyira durva hogy maga de Sade márki sem tudta megírni.

Bejegyzés: Velejéig romlott fantázia (18+)