Utolsó kommentek:

Nagy György 2017.04.19. 23:00:23

kenick - Akkor gyenge a tűrés küszöböd! A többi skandináv illetve északi film ennél sokkal komolyabb képi világgal és lelki bántalmazással aspirál...

Bejegyzés: 10 európai film, amit látnod kell

Jakab.gipsz 2017.04.16. 23:26:34

@vilagnezet.blog.hu: Néhány észre vétel!

1, Az a rossz zsidó Jézus, nem a keresztényekhez beszélt, hanem a zsidókhoz. tehát judeo-keresztény folytonosságról beszélni ostobaság, és ezért beszélünk új szövetségről.
2. Az ókori szövegek lényegüket tekintve, meta-szövegek, pl. féltek ugyan a polgár-háborúktól és a társadalmi káosztól de nem igazán ismerték a kiváltó okait, nem volt reá szavuk, istenre fogták a zűrzavart okozó eseményeket.
Mint ahogyan a termékenység következményeit sem tudták pontosan felmérni, a túlnépesedést sem.
Ezért az ókor embere mindenben "isteni" beavatkozást sejtett, ami természetes, de ez nem azt jelenti, hogy hülyék voltak, pontosan ugyan úgy gondolkodtak ahogyan ma mi.
Azok a dolgok amiket istenre fogtak, nem feltétlenül misztikusok, hanem csak statisztikusok események, ez pedig azt jelent, hogy nem logika nélküliek, mint ahogyan az ateisták állítják.

Bejegyzés: "Bevégeztetett"

vilagnezet.blog.hu · http://vilagnezet.blog.hu 2017.04.16. 13:36:34

A Wicca vallás hívei szerint a természet istennőt, Ostara-t jelképező húsvéti tojást tojó nyúl is szépen plagizálva lett. Ostara (Easter) a termékenység és az újjászületés szárnyakkal ábrázolt istennője volt. Sok változat közül az a legerősebb, hogy télen egy nyúl adott prémet a didergő és szárnyaszegett Ostarának, aki tavasszal nyúl formában, de mégis madárként tojta meg a tojását. Szerintük ez semmivel sem ostobább történet, mint amelyek a judeo-keresztény bibliában találhatóak.

vilagnezet.blog.hu/2013/03/31/husveti_variete

Bejegyzés: "Bevégeztetett"

Killary Fucking Clingon 2017.04.16. 13:21:14

Jah és elfelejtettem a legfontosabbat.. Gibsont próbálták ugyan büntetni de amikor milliárdos vagy dollárban még a zsidók sem igazán férnek hozzád, viszont Jim Caviezel karrierjét tönkre tették a zsidó Hollywoodban, ha csak egy színész vagy és ruppótlan akkor szopni fogsz, és ő tudta is hogy mivel jár majd az hogy elvállalta a szerepet, amit maradéktalanul, "áldott" állapotban játszott végig. A karrierjével fizetett ezért a filmért a toleráns és szabad Ámerikában...

Bejegyzés: "Bevégeztetett"

Killary Fucking Clingon 2017.04.16. 13:17:29

@...elmúlik...: Eleve nem kellett volna modern kori "zsidó" kérdést csinálniuk a filmből.
Mert:

1. Jézus zsidó volt.
2. Jézust zsidók ölették meg.

Hallgatni kellett volna de természetesen ez a zsidóknak nem nagyon megy.

Azoknak akik horrorfilmként aposztrofálják, vagy olyan szavakat használnak mint hatásvadász, gusztustalan, vérben ázó etc etc..

A valóság már csak ilyen. Nincs ebben semmi horror vagy gusztustalan, ez a valóság. HA valakit egy kilenc farkú macskával korbácsolnak azon nem marad ép bőrfelület.
12 óra bemutatva pont úgy ahogy történt a leírások szerint. Nagyszerű film, nagyszerű rendező. A Passió és az Apocalypto elég bizonyíték arra hogy Gibson neve örökre a legnagyobb rendezők közt maradjon.

ui: Pilátusnak szét kellett volna rúgnia mindenkit Palesztinában és behinteni sóval..talán most nem lenne akkora gond a közel keleten mint amilyen van..

Bejegyzés: "Bevégeztetett"

...elmúlik... 2017.04.15. 21:02:40

Daniel Lapin rabbi így vélekedett a jelenségről: “Én egy ortodox rabbi vagyok, aki az ősi zsidó bölcsesség alapján három jóslatot kívánok mondani a Passióról. Egy: Mel Gibson és az Icon Productions rengeteg pénzt fog keresni. Azok a forgalmazók, akik a zsidó szervezetek nyomására lemondtak a terjesztésről, verhetik a fejüket a falba. A terjesztő, a Newmarket Films nevetve mehet a bankba. Kettő: a Passió sikeres lesz, és mint a legfontosabb és legalapvetőbb bibliai tárgyú alkotás vonul be a filmtörténetbe. Már ma is az a kultúresemény, amiről a legtöbbet beszélnek. Harmadik jóslatom pedig az, hogy a keresztények millióinak hite buzgóbb lesz a Passió lélekemelő, inspiráló hatására. A Passió hitehagyott embereket arra fog ösztönözni, hogy rátaláljanak a kereszténységre. A filmet egy nap úgy tekintik majd, mint Amerika harmadik nagy vallásos újjászületésének előfutárát. Azok a zsidó szervezetek, amelyek pénzt és időt nem sajnálva támadták a filmet, nem lehetnek büszkék magukra. Mindenben kudarcot vallottak. Remélték, hogy tönkreteszik Gibsont, ehelyett gazdaggá tették. Remélték, hogy elhallgattatják a filmet, ehelyett reklámot csináltak neki. Végül, remélték, hogy segítenek a zsidóknak, ehelyett ártottak nekik.“

Bejegyzés: "Bevégeztetett"

sutyerák 2017.04.15. 17:33:23

amikor megszúrják a kereszten nem vér spriccel ki! nézd meg jobban!
-egyébként a cikk elejét olvasva az jutott eszembe:"nyelvtannáci" -
énnekem nagyon tetszett,hogy arámi nyelvet hallhatok a filmben.

a filmet vagy 10szer megnéztem már,-nem vallásosként,de Jézus tanaiban hívőként.

Bejegyzés: "Bevégeztetett"

kultúrfaló · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2017.04.12. 14:15:57

@Aniiron: Nagyon szépen fel volt építve és végig vezették... Ez a szál kapta a legtöbb figyelmet.

Bejegyzés: Hatalmas kis hazugságok (évadzáró)

Aniiron · http://treasuresuntold.blog.hu/ 2017.04.12. 13:54:02

@kultúrfaló: Az erőszakoló személyére én is jól tippeltem, bár kicsinek tartottam rá az esélyt, de bejött. Viszont a gyilkosság áldozatára hogy jöttél rá? Nekem ezt el tudták rejteni a végéig.:)

Bejegyzés: Hatalmas kis hazugságok (évadzáró)

Monopolygamer 2017.04.12. 07:44:47

Engem is teljesen meglepett, de engem az első rész fogott meg, a második valóban kicsit lassú lett de az első szerintem nagyon jó volt. És külön tetszett ahogy a valódi problémák és a már nők által generáltakat is lefesti a sorozat, remekül bemutatja, hogy a nők mennyire fel tudnak fújni néhány dolgot, míg sokkal nagyobb problémákat teljesen jól tudnak kezelni.

Bejegyzés: Hatalmas kis hazugságok (évadzáró)

hatar.comment 2017.04.11. 21:41:00

Nagyon jó sorozat volt, remek karakterekkel. Számomra egészen a végéig rejtély maradt, hogy kit gyilkoltak meg ...

Bejegyzés: Hatalmas kis hazugságok (évadzáró)

Asuka02 2017.04.11. 17:42:49

Igazad van, a többszörös újraolvasásánál mindenre ügyeltem, csak a spoilerre nem. :D Huh, akkor én valamit nagyon benéztem, számomra ezek nem voltak egyértelműek.

Bejegyzés: Hatalmas kis hazugságok (évadzáró)

kultúrfaló · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2017.04.11. 14:24:21

Azért kiírhattad volna az elejére, hogy spoilert tartalmaz :D
Én is láttam, és hasonlóan gondolom, bár azért sem az erőszakoló személye, sem a gyilkosság áldozata nem volt kérdés, ha jól figyelt valaki ;´)

Bejegyzés: Hatalmas kis hazugságok (évadzáró)

Kyria 2017.04.06. 02:30:03

@Asuka02: Nézd, Te így láttad, én meg teljesen máshogy. A véleményed pedig már csak azért sem válthat ki személyes sérelmet, mert már a rajzfilm idején sem voltam gyerek...
Ha a francia változatnál a Cassel-Seydoux filmre gondolsz, láttam és a véleményem róla a következő: érdektelen, fantáziátlan és unalmas. Mindennel foglalkozott, csak a mese eredeti mondanivalójával nem, ami pedig az erénye lehetett volna - Cassel átható szexualitását kihasználva -, na azt meg totálisan elszúrták. Így aztán egy szexi és csábító pasi helyett kaptunk egy önző és önimádó, ráadásul még hisztérikus főhőst, akibe normális nő nemhogy beleszeret, de sikítva menekül előle. Női szemmel a Belle-t alakító színésznő malacszemeiről sem pont a vonzó jut eszembe, de a Kedvesem a film végén azt mondta, hogy a női főszereplő domborulatai mentették meg a filmet, úgyhogy férfiszemmel ez nyilván más. A mellékszálaknak sem értelmük, sem mondanivalójuk nem volt, a kutyák röhejesen szánalmasak voltak, a látványtól pedig (a palota, a belsők, a kert, az erdő, egyáltalán semmi olyan nem volt, ami egy fél percig is megmaradt volna) már nem is tudtam, nevessek, vagy sírjak inkább? Úgyhogy, ha a kettő között kell választani, hát számomra a mostani verzió végén még az alkotók felsorolásának betűi is többet értek, mint az Általad említett "mű".

Bejegyzés: Szépség és a szörny

Asuka02 2017.04.05. 22:05:53

Abban mi a látványos, ha ötlettelenség híján pontosan ugyanolyanra csinálják meg, mint a mesében? A vacsora feltálalása vagy a kocsmai jelenet semmivel sem volt jobb vagy több, egyszerűen kaotikus volt és szemfájdító. Az öncélúságot nem értem, azzal, hogy ezt a filmet "lehúztam", nem érzem magam jobban vagy tettem szert vele valami pluszra, egyszerűen a csalódottságot véled kiolvasni. Pontosan inkább azt érzem, hogy ez a sokak által szeretett mese adaptációjának a sikertelensége személyes sérelmet vált ki az emberekből, mintha a gyerekkora egy szeletét szeretnék befeketíteni. Én is szeretem ezt a mesét, de ez az adaptáció akkor is egy lelketlen látványmozi lett. Ennél sokkal érdekesebb és újítóbb ötlettel állt elő a francia változat, ha gondolod, nézd meg azt: www.youtube.com/watch?v=_COCCpWhR3Q

Bejegyzés: Szépség és a szörny

Kyria 2017.04.05. 21:38:50

Ezt a kritikát erős túlzásnak érzem, mert egyáltalán nem volt fércmű. Több esetben - Belle vacsorájának feltálalása, vagy Gaston kocsmai jelenete - rendkívül látványos megoldások születtek, de összességében is érdemesnek tartottam a megnézésre. A színkezelés tekintetében nyilván ízlések és pofonok, nekem valahogy jobban tetszenek az "élő" színek, mint a mosottak. (Amúgy megkérdezném, hogy mégis mit vártál, de az egész kritikádat öncélúnak érzem, ezért inkább hagyjuk.) Ami számomra kis hiányérzetet adott, hogy ebben a verzióban a szinkron nem sikerült annyira, mint a rajzfilm-változatban (viszont ha reálisak vagyunk, azt is hozzátesszük, hogy mert az volt a TÖKÉLETES!).

Bejegyzés: Szépség és a szörny

A nép fia 2017.03.31. 09:52:34

Hát barátom... szerintem mi nem ugyan azt a filmet néztük.

Bejegyzés: Japán design amerikai motorral

Levente B. · kameraaltal.blog.hu 2017.03.27. 12:21:16

@petranyi:
A rendező kedvenc "kabalája", a valóságban is egy ilyen fajta kutyát tart otthon.

Bejegyzés: Zavar a gépezetben

petranyi 2017.03.27. 10:48:10

Tiszteletem!
Valaki értette, hogy a kutya az miért tűnik fel mindenütt. Már az első részben is többször mutatják pl. plakátokon, itt viszont meg is jelenik mint szereplő. Illetve szinte mindenhol ott van. A boltban, a reklámokban, a vízióban stb.

Köszönet!

Bejegyzés: Zavar a gépezetben

Mikro 2017.03.25. 12:52:14

@J. McClane: A verekedéseket a Daredevil esetében én is jobban szerettem, de egyelőre csak a harmadik rész körül járok, remélem még fejlődik. :)

Bejegyzés: Szuperhős kung-fu bajnok