Ahol a játékos nyomoz

Hidden Agenda bemutató

2018. január 25. - Kondi_HUN

Idén is el leszünk látva videojátékokkal, ez nem vitás, azonban a 2017-es év is kirakta a pultra a tripla A-s címeket, mint például a Legend of Zelda: Breath of the Wild, az Assassin’s Creed: Origins, vagy a Resident Evil VII. Mindegyik remekelt a történetmesélésben, és mi játékosok élünk-halunk azért, hogy végigjátszhassunk egy-egy jó storyt, megtornáztathatjuk agyunkat különféle feladatok megoldásában. A Supermassive Games 2015-ben terítékre hozta az Until Dawn címet viselő, horror-kliséken alapuló interaktív történetvezetős játékát PS4-re, melynek sikerén felbuzdulva 2017-ben bemutatták a Hidden Agenda krimi-thriller műfajú művüket.

Látszólag a Supermassive Games az élre kíván törni az interaktív történetvezetős játékok terén, melyet eddig amerikai vetélytársa, a Telltale Games vezetett pl. a The Walking Dead, Game of Thrones és Batman címet viselő játékaikkal az indie piacon. A brit videojáték-fejlesztő célja az volt, hogy egy olyan termék kerülhessen piacra, mely teljes egészében a történetre és annak játékos általi alakítására fekteti a hangsúlyt. Ezáltal a játékból az Until Dawn-nal ellentétben kikerültek a karakterirányítási részek és nekünk, játékosoknak annyi a feladatunk, hogy a párbeszédek és cselekmények közben az általunk helyesnek ítélt lehetőséget válasszuk, amely kétféle eshetőséget kínál. Ezek a döntések terelik a történetet a medrébe, valamint az érzések kifejezésére is szolgálnak, amely motívum is nagyban befolyásolja az eljövendő történéseket. Néhány résznél nyomokat is kereshetünk a változatosság kedvéért, de ez a része a játéknak nem túl mérvadó. A játékostól függ, milyen hosszú lesz a story. A Hidden Agenda játékideje alapból nem túl terjedelmes, hozzávetőlegesen olyan, mint egy film, azonban bizonyos döntések igen gyorsan véget vethetnek a történetnek, így illik okosan választani.

hiddenagenda.jpg

Alapjában a történet a Hidden Agenda esetében is egy egyszerűbb nyomozós story, ami kevéske krimi-klisék felhasználásával meséli el az eseményeket. Felütötte fejét egy hírhedt sorozatgyilkos, a Trapper. Becky Marnie, járőrből lett nyomozónő és Felicity Graves kerületi ügyész közösen nyomoznak a titokzatos elkövető után. Bárki lehet a gyilkos, mindenki gyanús. Ezt a két karaktert vezetve kell felgöngyölíteni ezt a zavaros ügyet. Bár a játék PS4 konzolon elérhető, az irányítás itt mégsem kontrollerrel történik. A szoftver PlayLink támogatással jött létre, ami azt jelenti, hogy ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból és az Apple Store-ból a hivatalos alkalmazás, amelyet a játékkal összekötve okostelefonunkat használhatjuk irányítóként.

app.png

A program a story előrehaladtával menti a karakterek biográfiáját, az információkat az adott személyről, valamint a történet alakulásáról. A játék újítása, hogy az Until Dawn-nal ellentétben itt többen is játszhatnak egyszerre, a döntéseknek két játékos esetén meg kell egyezniük, ám 3-4 játékos esetén az lesz a választott a mely a legtöbb szavazatot kapja. Közben kártyák felhasználásával látatlanban szavazhatunk, hogy bizonyos eseményeknél ki hozza meg a végső döntést. Több játékos esetén a Kompetitív mód az igazán ajánlatos, mert nagyon hangulatos közös játékot lehet belőle kihozni, fokozva az élményfaktort.

hiddenagenda2.jpg

Külön élmény, hogy minden döntés alakít a sztorin, hol előrébb viszi, hol 180 fokos fordulatot vesz, így abszolút a részeinek érezhetjük magunkat a történetnek. Magyar játékosoknak pedig eszméletlenül jó hír, hogy a Hidden Agenda magyar szinkronnal és felirattal is játszható, amelynek a minősége is egész pontosnak mondható, mintha egy konkrét esti film tárulkozna elénk. Én már most várom a Supermassive Games új játékát, addig is a Hidden Agenda-t minden krimi és thriller kedvelőnek ki kell próbálnia, és a legjobb a közös játék. Ha érdekel a játékmenet, tekintsd meg magyar nyelvű végigjátszásomat az alábbi videóban. Vigyázat! SPOILER veszély!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://akritizator.blog.hu/api/trackback/id/tr3713600969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása